hejhopp!

Dålig uppdatering här på sista tiden.. Det kan vara så svårt att komma på något vettigt att skriva om, just därför är det så roligt om ni kommenterar och frågar. Vet att vi har en frågestund som vi inte svarat på, men skulle vara roligt med några till frågor innan! Så scrolla ner några inlägg och skriv en fråga, så lovar vi att svara så gott vi kan!  :)
Sköt om er och kom ihåg att Gud alltid är med dig, du är aldrig ensam!
/K

How he loves us

Grymt fin låt! Ta er tid att lyssna, och ta till er budskapet i texten.


/Erika och Viktoria

Laminin

I fredags på Christ (a)live pratade Simon Jonsson om Laminin. Det är ett slags lim finns i våra kroppar och som faktiskt håller ihop dem. Om vi var utan Laminin skulle vi helt enkelt falla ihop! Det häftiga med Laminin är att själva molekylen har formen av ett kors!


Häftigt va? Att det som håller ihop din kropp har formen av ett kors! Och att utan det skulle du rasa ihop! Här kommer ett klipp med Louie Giglio som förklarar det här jättebra. Måste ses!/Amanda

Gud hör dig!

tjennixen! :)

I våras började jag be till Gud om att få höra hans röst, om att jag ska lära mig känna igen hans röst och om att han ska visa sig för mig på ett sätt som jag förstår.

I somras var jag på ett kristet läger i Ö-vik som heter TEJP. Jag hade då bett väldigt mycket om att Gud skulle visa sig för mig under lägret. Och eftersom att lägret började lida mot sitt slut, utan att något hade hänt, bestämde jag mig för att gå till förbön (det är när en eller flera personer ber för dig) på kvällsmötet. Efter förbönen kände jag mig väldigt glad och lugn, men jag kunde fortfarnade inte höra Guds röst. 
   Sista lägerdagen kom och alla deltagarna skulle gå genom en "bönetunnel" (alla ledare står i två led och ber för  en när man får förbi). När jag hade gått genom typ  halva "tunneln" tog en ledare, som jag aldrig förut pratat med, mig på axeln och sa: "Gud kommer att visa sig för dig när du är redo". Woow tänkte jag, för det var precis det jag behövde höra. Och det var ett bevis för mig att Gud hade hört mina böner. 

Ungefär en månad senare på en KRIK-dag i Boden gick jag till förbön om precis samma sak. Den här gången bad jag förebedjaren om några tips på hur jag ska kunna höra och förstå Guds röst. Då sa han till mig att jag ska be om att bli fylld av den Helige Ande, för Gud pratar med oss människor genom honom. Och så gav han mig ett bibelord, som har betytt mycket för mig, om just detta: "Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, de ska bli mättade", Matt 5:6. Och det betyder: Lyckliga är de som längtar efter att stå i rätt förhållande till Gud och de som längtar efter att bli befriade från all synd. De kommer en dag få allt, medan andra slutar tomhänta.  
   Även då kände jag att Gud hör mina böner. Nu har jag också märkt att han visar sig för mig i bibeln och genom andra människor. Han pratar med mig så att jag förstår. Samma sak gäller dig. Gud kallar dig till sig och han vill prata med dig, så att du förstår, när du är redo!

/Johanna


Du är förlåten

Har någon som litat på Herren blivit sviken?
Har någon som stått fast i gudsfruktan blivit övergiven?
Har någon åkallat Herren utan att bli hörd?

Nej, barmhärtig och nådig är Herren, han förlåter synder och hjälper i nödens stund.

Syr 2:10-11
/K

Bönesvar

När det är någonting i mitt liv som är svårt tycker jag mest synd om mig själv, vill gömma mig under täcket och bara dö. Helt seriöst. Allt känns jobbigt. Ingen tycker om mig, det går inte bra i skolan och så vidare. Egentligen är det kanske bara en småsak, en dålig dag eller liknande. Jag antar att jag inte är den enda som brukar känna på det här viset? Man glömmer så sjukt lätt bort att Jesus ALLTID finns där och vill hjälpa till med allting som känns jobbigt.

Under de två senaste åren har jag börjat få det lite svårare för matte. Nu när jag började tvåan kändes allting hopplöst. Matte B. Eftersom att jag redan var inställd på att allting skulle gå åt skogen tänkte jag inte så mycket mer på det där. Inte förrän jag märkte att det fasansfulla matteprovet närmade sig med stora steg. Jag hade inte gjort någonting i matteboken och allting kändes verkligen hemskt. Då bad jag till Gud att han skulle hjälpa mig. Hjälp mig bli motiverad! Jag vet ju att jag kan om jag bara försöker.

Igår skrev jag provet. Och vet ni vad? På mindre än en vecka lyckades jag jobba igen hela planeringen från början av terminen! När jag gick in i lektionssalen kände jag mig helt plötsligt lugn. Han satt ju där vid min bänk och väntade på mig. Liksom sa till mig att det kommer gå bra. Och om det inte gör det, så får du väl helt enkelt göra omprov, du gjorde ändå ditt bästa. Jesus hjälpte mig med att plugga! Han hörde min bön.

Jag är säker på att Jesus vill hjälpa dig med vad du än ber om. Han kanske inte sänder ner en Iphone4 från himlen medan alla änglar sjunger Halleluja, men han vill hjälpa dig. Det är jag säker på!

/Ida

Till Jävre på lördag? Jomenvisst!

Mors galosh!


Okej, det är inte morgon, men gillar frasen :)


Tänkte bara göra lite reklam för helgen! Alltså, konsert i Kustkyrkan, Jävre, på lördag. Fullspäckad kväll som börjar kl 17 och pågår till sent på kvällen. Det blir många bra band som spelar och så kommer Simon Jonsson hålla i en predikan kl 19. Grymt! Jag hoppas verkligen att ni kommer för detta vill man bara inte missa! Vill du ha mer information finns det ett evenemang på facebook, så sök på Christ (a)live. Lockande namn va? Det tycker då jag i alla fall :)


Tänkte att jag kan ju tajma in att skriva några väl valda ord när jag ändå är här. Vi hade träff med våran kristna skolgrupp igår på skolan och då hade Stina en jättebra andakt från bergspredikan. Det är viktigt att vi tänker på detta för det handlar mycket om hur vi ska bete oss mot andra. Det tycker jag är viktigt. Det kan vara svårt att leva efter det, men man kan ju ändå ha det i bakhuvudet. Detta bibelställe är jättebra på att förklara det tycker jag.


1Döm inte, så blir ni inte dömda. 2Ty med den dom som ni dömer med skall ni dömas, och med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er. 3Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget? 4Och hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga - du som har en bjälke i ditt öga? 5Hycklare, ta först bort bjälken ur ditt öga, så kan du se klart och ta bort flisan ur din broders.Visst syns vi då? Bra!
Ha de gött!
/Vickan

Presentation!

Hejhopp!
Vi tänkte att det kunde vara lite kul för er att se vilka vi är som skriver, så därför kommer en liten presentation :)
Från vänster: Ellen, Erika, Johanna, Amanda, Viktoria, Ida, Kajsa.

Erika Karlsson: 17 år, går TE2 på älvsbyns gymnasium, gillar att träna och sjunga, och att spela paintball.

Johanna Fernberg: 17 år, går OP2 på älvsbyns gymnasium, gillar att sjunga, vara med kompisar och snowboard. Det är coolt.

Amanda Berggren: 17 år, går frisör 2 på luleå gymnasium, gillar att vara med kompisar, sjunga och svamla.

Viktoria Berggren: 17 år, går OP2 på älvsbyns gymnasium, gillar att spela fotboll, sjunga och sura dödskallegodisar med citron och hallon.Huvudfokus i den här bloggen ska inte ligga på oss, såklart, utan på kristen tro. därför är det en rätt kortfattad presentation. :)

Father and sonDen här videon är väldigt stark för mig. Den visar på ett sätt som är enklare för oss att förstå vilket beslut Gud ställdes inför. Han älskade sin son så som bara en fader kan göra. Ändå valde han oss. Dig och mig. Han lät sin son för oss. Tänk på det idag. Du är älskad, Jesus har dött för dig.

/Erika

Glöm aldrig att..

..Du är älskad <3

Frågestund!

Alla har frågor. Frågor om livet. Varför finns jag? Vad är meningen med livet? Frågor om oss som skriver. Vem är vi bakom skärmen? Frågor om Gud. Frågor helt enkelt. Vi kan kanske inte svara på allt, men ett försök kan vi ju göra iallafall! Så peppra oss nu med alla möjliga frågor mellan himmel och jord. Och lite till. :) Det finns inga dumma frågor! Frågestunden pågår i kanske.. en vecka? Ah, vi säger så :) En vecka från och med nu! (Och bara för att vi avslutar den om en vecka så får ni ju inte sluta fråga saker i våra andra inlägg! Det är ju era frågor som gör bloggen.)
Klara..
Färdiga..

FRÅGA! :)

Svar på kommentar

tåmpa :D om Handbok för livet:
Nämen goddag!:D hade en liten fundering här: Alltså gud eller jesus eller båda två älskar ju alla lika mycket? right? och dom ger alla hjälp och kraft och sånt i livet, bara man släpper in dom i ens liv. Men hur ska man kunna få denna hjälp om man tex bor i nordpolen och bara har pingviner som vänner? Ingen berättar ju då att det finns en gud som kan hjälpa till. Alltså är man inte lika mycket värd om man lever som enstöring som om man är född som kristen eftersom man inte har möjlighet att få nån hjälp, man vet ju inte om att den finns att hämta. Typ som att man ska få en gratisgrej med posten, men man har ingen brevlåda;) Kanske vart luddigt och en konstig fråga :D men tacksam för svar;)


Riktigt bra funderingar! Kul att du delade med dig. Så här tänker vi..


Precis som du skriver älskar Gud alla människor lika mycket, oavsett om man bor på Nordpolen, i Stockholm eller i Älvsbyn. Men man väljer om man vill ta emot kärleken eller inte i sitt liv, för Gud tvingar ingen att leva med honom eller att tro på honom. Eftersom att vi inte besöker Nordpolen särskilt ofta är det lite svårt för oss att sätta oss i i den situationen dom är i. Men om man säger såhär: vi tror att alla människor innerst inne har en längtan efter något mer i livet. Man kanske inte kan sätta fingret på vad det är man söker, men man vet att det finns nåt. Dom flesta människorna funderar väl nån gång i sitt liv över om det finns nån högre makt eller inte. Det tror jag mannen på nordpolen också har funderat över precis som alla vi andra. Så vi tror inte att det spelar nån roll var man bor, man har ändå en längtan efter något mer och tankar om högre makter. Dessutom har Gud lika stora planer för den mannen som för alla andra, och han har lika mycket kärlek att ge. Så när mannen funderar över stora frågor kanske han får som en uppenbarelse av Gud eller på nåt annat sätt får klart för sig att det finns en Gud. Men vi tror att alla människor har hört talas om Gud eller kommer att höra talas om honom, var man än bor. Men som sagt, skulle man mot förmodan aldrig ha hört ett ord om honom kanske han som vi skrev visar på något annat sätt att han finns. Och det där med brevlådan! Tror mer att det är så att alla har den där brevlådan fastgjuten vid sitt hjärta, men en del vill inte kolla posten eller har satt ett lås på sin brevlåda.


Hoppas du fick svar på din fråga :)


/Erika och Viktoria

Inga planer för fredagen?

Är du sugen på att ha en lite ovanlig fredagskväll? En kväll fylld av skratt, roligheter, lekar, fifa och gratis fika tillsammans med en massa nya vänner och gud? Då ska du komma till efs i älvsbyn imorgon fredag klockan 18.30! Du kommer inte att ångra dig! :) Alla får såklart komma, men är du mellan 15-20 så är du extra välkommen!

Du behöver absolut inte vara kristen för att komma :)

Har du någon fråga eller nånting - antingen om fredagen eller om vad som helst - hör då av dig! hallelujagirls@hotmail.com.

Ses på fredag! ;)You were there

Jag lyssnade på den här låten imorse och den tilltalade mig så djupt. Jag har lyssnat på den förr och länkat den på facebook, men nu vill jag att även ni som inte har mig på facebook ska få möjligheten att lyssna på den. Texten syns på skärmen och följ gärna med där för det är ett så fint budskap i låten.

Ha det bra alla and remeber, God is with us today, and the next day and the next day!
Vickan

Handbok för livet

Känner du att du skulle vilja läsa bibeln? Du kanske har läst redan, men inte förstår? Bibeln har ett ganska svårt språk, och det kan lätt bli så att man fastnar eller inte ens börjar läsa på grund av det. Men då har jag ett tips till dig! Det är en bok som heter Handbok för livet. Det är bibeln, fast i ett mycket vardagligare språk. Den innehåller också noter med förklarande text, en inledning till varje bibelbok, personporträtt, kattor, faktarutor, parallellhänvisningar.. Ja, allt man kan tänkas behöva i sin Bibel enligt mig! Därför ska jag helt klart köpa den. Det finns olika versioner man kan köpa. Om man bara vill ha nya testamentet kan man köpa det, och vill man ha hela Bibeln kan man köpa det också! Den finns på Duvan (som finns i bland annat Piteå). Så- den här boken är ett hett tips till dig. Kanske nånting du kan önska dig i julklapp? Eller så klickar du hem den redan nu så du får lite härlig läsning nu när det är som mörkast ute.


Ta förresten en titt på Duvans sortiment, vetja! Det finns många nyttiga böcker där! :)

/Erika

 

 


Detta är en kommentar vi fick på förra inlägget Svar!. Jag håller helt med och tycker verkligen att det var jättebra skrivet! Det är så kul när ni kommenterar, skriver och frågar. Så var inte blyga, vi är här för att försöka svara på era frågor så gott vi kan! :)

Hejsan!
Ville bara dela med mig av mina tankar och funderingar om det går bra :)

Angående svältkatastroferna; Hade alla människor levt efter 3 Moseboken 19:18 "Du skall älska din nästa såsom dig själv" så vågar jag påstå att det inte hade funnits några svältande människor. 
Det finns mer än tillräckligt med mat i världen för att alla människor ska kunna äta sig mätta.
Jag läste någonstans att en genomsnittsmedborgare i ett i-land förbrukar lika mycket ÖVER sin behovsnivå som en person i ett u-land förbrukar UNDER sin behovsnivå. Tänk om alla delade med sig? 
Så jag skulle vilja säga att det faktiskt ÄR vårat fel. Att Gud inte lägger sig i tror jag beror på att vi har en fri vilja. Det är vårat fel att världen ser ut som den gör och Gud vill inte lägga sig i. 

Tänk såhär; 
Om en pappa ger sin dotter en hundralapp, kan han då ha fullständigt inflytande över hur hon använder den? Om han skulle lägga sig i varje gång hon tänkte spendera pengarna på ett dåligt sätt, skulle det då på allvar vara hennes egna pengar? Hade han i så fall verkligen gett henne nånting? Om det enda hon kan köpa för "sina" pengar är sådant som HAN tycker är bra, är det då överhuvudtaget HENNES pengar? Är det inte snarare så att det fortfarande är pappans pengar som han kan spendera indirekt genom dottern?

Så tror jag det är med Gud. Vår fria vilja är i stor utsträckning oåterkallelig. 

Gud vill inte ha mekaniska robotar som han kan styra hur han vill. Hade han velat det så hade han skapat såna. Gud vill ha en personlig relation med oss, han vill att vi ska kunna göra egna val, och självklart vill han att vi ska välja HONOM framför allt! 

Det blev lite långt, men just nu bubblar jag bara av tankar och funderingar så jag kunde inte låta bli att dela med mig! Dessutom läser jag en superbra bok som svarar på många frågor som kristna ofta får i diskussioner. Brev från en skeptiker heter den och jag rekommenderar den verkligen! Köp den på bokus.com vetja :)

Svar!

Anonym om Svar på kommentar! :):
Hejsan!
Jag blev bara lite nyfiken när jag läste det där om att ni säger att det finns ondska och elände därför att Gud gav oss fri vilja, men det finns ju ondska och elände man inte kan ro för. Om man till exempel föds i fattigdom och knappt får mat om dagarna. Hur resonerar ni då? :) Kram! /Elin
Jag funderar ganska ofta på den frågan själv. Varför skapar Gud en värld och sedan griper han inte in på ett kraftfullt sätt när världen och människorna drabbas av orättvisor, svält och krig? För att det föds människor i fattiga länder, det kommer vi aldrig komma ifrån. Hur skulle det bli om alla föddes i ett hem med stadig ekonomi? Västvärlden skulle nog bli en aning överbefolkad då.. ;) Jag tror ändå att Gud skulle vilja gripa in, men vi människor har ju trots allt ett ansvar. Ett ansvar att ta hans om allt som Gud skapat, och det är ju såklart varandra i första hand. Det är människan som är skyldig till de flesta (om inte alla) orättvisor i världen. Det finns resurser som skulle räcka till oss alla på jorden, men vi lyckas inte hushålla med dem rätt.

Många ber om rättvisa och frihet, men jag tror att svaret ofta är vi själva. Vi är Guds redskap och Gud försöker öppna våra ögon för det som vi borde förstått från första början. Det jag menar är alltså att Gud vill hjälpa alla fattiga, ledsna, ensamma och andra, men han behöver våran hjälp. Detta är något som vi ofta misslyckas med, speciellt vi som redan har det bra.
Hoppas verkligen att du fick svar på din fråga :)
/Kajsa


Gud som haver..

..barnen kär
Se till mig som liten är
Vart jag mig i världen vänder
Står min lycka i Guds händer
Lyckan kommer
Lyckan går
Du förbliver Fader Vår


Denna bön fick jag lära mig som barn, och ber den än. Det är min absoluta favoritbön. När jag känner mig ensam och liten, vet jag att Gud håller mig i sin hand. Han omsluter mig på alla sidor, och jag behöver inte vara rädd.

/K

Nyårsläger

Om du är intresserad av vad kristendomen handlar om, vill träffa nya människor och ha ett galet roligt nyårsfirande borde du komma på Livskraft Polar! Temat för iår är "I evighet", gode spännande med andra ord.

Under dagarna och kvällarna kommer det att vara caféer, underhållning, bibelstudier, smågrupper, seminarier, kvällsmöten, och såklart.. trumvirvel.. en glittrande nyårsfest! ;)

Lägret passar både dig som varit kristen i flera år och dig som inte ens vet om du tror eller inte. Hur som helst, ett grymt bra sätt att fira nyår på! Seminarierna man kan välja på är allt från relationer, mission och tro till snowboard, gospel och sport. Brett utbud och någonting för alla! Lägret hålls på folkhögskolan i Älvsbyn den 28 december till 1 januari. Ta med dig alla dina friends och ha en kick ass time ;)

Läs mer om olika seminarier, anmälan, program m.m. på hemsidan.

Hoppas nu att du är lika peppad som jag på att åka dit! Vi tjejer är anmälda, sen är det en del drös med annat folk också. Har hört att det är 50-60 pers anmälda än så länge och att det ständigt fylls på ;) Tveka inte på att fara om du är sugen, du kommer inte att ångra dig! :)/Amanda


Reply :)

Anonym om Svar på kommentar! :):
Tack för svaret! Men alltså, vad är då guds syfte med att "existera" om han inte kan påverka oss? Vad är hans uppgift nu, och varför har han inte uppenbarat sig på dryga 2000 år? Ursäkta min frågvishet men jag tycker bara det är kul att höra hur ni resonerar =) Kan ju säga att det är Martin Norberg som skriver också..

Precis som Ellen skrev i förra inlägget är det grymt kul att du vågar fråga! :) Hoppas att du fick svar på din förra kommentar. Ska försöka svara på den här också!

Om man säger såhär.. Gud kan påverka oss. Han kan påverka oss, hjälpa oss, styrka oss.. Men- för att han ska kunna göra det måste vi ta emot honom i våra liv. Man brukar likna det vid att Gud står och knackar på vårat hjärtas dörr. Det är vi som människor som får ta vårat eget beslut om vi vill släppa in honom eller inte. Gud vill så otroligt mycket få vara en del av ditt och mitt liv, men han tränger sig inte på om någon inte vill. Så man kan väl säga att hans uppgift nu är att finnas för oss människor och hjälpa oss.

Sen har faktiskt Gud uppenbarat sig dom senaste 2000 åren. Väldigt många gånger och på väldigt många olika sätt. Som kristen får man träna på att se Guds tecken och uppenbarelser i vardagen. Det kan vara allt från fyrverkerier i höstmörkret (som Viktoria skrev skrev om i ett tidigare inlägg) till en tanke eller en syn man får. Så han upperbarar sig faktiskt jämt och ständigt, det är bara att vi ofta är för upptagna eller för fokuserade på andra för att märka det..

Fortsätt kommentera alla som har frågor så ska vi försöka besvara dom! :) Ha det gött :D

/Erika

RSS 2.0