Detta är en kommentar vi fick på förra inlägget Svar!. Jag håller helt med och tycker verkligen att det var jättebra skrivet! Det är så kul när ni kommenterar, skriver och frågar. Så var inte blyga, vi är här för att försöka svara på era frågor så gott vi kan! :)

Hejsan!
Ville bara dela med mig av mina tankar och funderingar om det går bra :)

Angående svältkatastroferna; Hade alla människor levt efter 3 Moseboken 19:18 "Du skall älska din nästa såsom dig själv" så vågar jag påstå att det inte hade funnits några svältande människor. 
Det finns mer än tillräckligt med mat i världen för att alla människor ska kunna äta sig mätta.
Jag läste någonstans att en genomsnittsmedborgare i ett i-land förbrukar lika mycket ÖVER sin behovsnivå som en person i ett u-land förbrukar UNDER sin behovsnivå. Tänk om alla delade med sig? 
Så jag skulle vilja säga att det faktiskt ÄR vårat fel. Att Gud inte lägger sig i tror jag beror på att vi har en fri vilja. Det är vårat fel att världen ser ut som den gör och Gud vill inte lägga sig i. 

Tänk såhär; 
Om en pappa ger sin dotter en hundralapp, kan han då ha fullständigt inflytande över hur hon använder den? Om han skulle lägga sig i varje gång hon tänkte spendera pengarna på ett dåligt sätt, skulle det då på allvar vara hennes egna pengar? Hade han i så fall verkligen gett henne nånting? Om det enda hon kan köpa för "sina" pengar är sådant som HAN tycker är bra, är det då överhuvudtaget HENNES pengar? Är det inte snarare så att det fortfarande är pappans pengar som han kan spendera indirekt genom dottern?

Så tror jag det är med Gud. Vår fria vilja är i stor utsträckning oåterkallelig. 

Gud vill inte ha mekaniska robotar som han kan styra hur han vill. Hade han velat det så hade han skapat såna. Gud vill ha en personlig relation med oss, han vill att vi ska kunna göra egna val, och självklart vill han att vi ska välja HONOM framför allt! 

Det blev lite långt, men just nu bubblar jag bara av tankar och funderingar så jag kunde inte låta bli att dela med mig! Dessutom läser jag en superbra bok som svarar på många frågor som kristna ofta får i diskussioner. Brev från en skeptiker heter den och jag rekommenderar den verkligen! Köp den på bokus.com vetja :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0