Reply :)

Anonym om Svar på kommentar! :):
Tack för svaret! Men alltså, vad är då guds syfte med att "existera" om han inte kan påverka oss? Vad är hans uppgift nu, och varför har han inte uppenbarat sig på dryga 2000 år? Ursäkta min frågvishet men jag tycker bara det är kul att höra hur ni resonerar =) Kan ju säga att det är Martin Norberg som skriver också..

Precis som Ellen skrev i förra inlägget är det grymt kul att du vågar fråga! :) Hoppas att du fick svar på din förra kommentar. Ska försöka svara på den här också!

Om man säger såhär.. Gud kan påverka oss. Han kan påverka oss, hjälpa oss, styrka oss.. Men- för att han ska kunna göra det måste vi ta emot honom i våra liv. Man brukar likna det vid att Gud står och knackar på vårat hjärtas dörr. Det är vi som människor som får ta vårat eget beslut om vi vill släppa in honom eller inte. Gud vill så otroligt mycket få vara en del av ditt och mitt liv, men han tränger sig inte på om någon inte vill. Så man kan väl säga att hans uppgift nu är att finnas för oss människor och hjälpa oss.

Sen har faktiskt Gud uppenbarat sig dom senaste 2000 åren. Väldigt många gånger och på väldigt många olika sätt. Som kristen får man träna på att se Guds tecken och uppenbarelser i vardagen. Det kan vara allt från fyrverkerier i höstmörkret (som Viktoria skrev skrev om i ett tidigare inlägg) till en tanke eller en syn man får. Så han upperbarar sig faktiskt jämt och ständigt, det är bara att vi ofta är för upptagna eller för fokuserade på andra för att märka det..

Fortsätt kommentera alla som har frågor så ska vi försöka besvara dom! :) Ha det gött :D

/Erika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0