Svar på kommentar! :)

Anonym om Vi tror på..:
Vad säger ni om att gud skapade jorden å allt vad det innebär på 7 dagar? Utesluter det "big bang theory" för er? Och varför finns allt elände i denna värld om vi har en allsmäktig och god gud som kan göra vad han vill? No hard feelings =)
'

Skitkul att du vågade fråga! :) Såhär tänker jag iallafall:
Att gud skulle skapa jorden på 7 människodagar tror inte jag är särskilt realistiskt. ;) Däremot skulle han kunna skapa jorden på 7 "gudsdagar" = 7 tidsperioder (En period kanske är typ 100 miljoner år eller nåt kan jag tänka mig). Ingen vet ju helt säkert. Och bara för att Gud skulle ha skapat jorden på 7 dagar så måste inte big bang uteslutas för det! :) jag tror att gud skapade big bang helt enkelt, för att sedan låta jorden utvecklas under 7 tidsperioder.
-
Och den klassiska frågan: om gud finns, varför finns ondska och elände? Jo, man måste hela tiden ha i bakhuvudet att det faktiskt finns en annan sida, den onda sidan. Eftersom Gud har skapat människan så att alla har en fri vilja - alltså styr inte Gud våra liv mer än vad vi själva vill. Själva grundidén var ju att Gud ville att att alla människor skulle leva gott och bra, men människor blir frestade av the bad guys oavsett om man vill eller inte, och pågrund av den fria viljan så finns det onska i världen. That's why :)
-
Hoppas att du fick svar på dina frågor, annars är det bara att hojta till i kommentarerna! :D

/Ellen :)

Vi tror på..

Tjabba! :) Det kan vara svårt att förstå vad den kristna tron innebär och därför tänkte vi beskriva den i enklare form för er. Vi tänkte ta hjälp av trosbekännelsen som ni kommer att se i kursiv text, vi kommer förklara den närmare efter varje stycke.


Vi tror på Gud Fader allsmäktig,
himmelens och jordens skapare.
Vi tror att Gud har skapat värden och allt som lever i den, alla enskilda människor, djur, växter... You name it!

Vi tror ock på Jesus Kristus,
hans enfödde Son, vår Herre,
Vi tror att Gud sände sin son, Jesus Kristus, ner till oss på jorden för att han sedan skulle dö för våra misstag. Människor gör fel, "syndar". Det var inte Guds grundtanke att vi människor skulle synda, men han gav oss en fri vilja, och därför uppkom synden.

vilken är avlad av den Helige Ande,
född av jungfrun Maria,
När Gud sände ner Jesus till jorden, gjorde han det genom att låta en ung oskuld, som hette Maria, bli gravid med hjälp av den Helige Ande. Det var alltså ingen vanlig befruktning. Jesus växte upp som en helt vanlig pojke. Han blev jagad och hånad när han sa att han var Guds son.

pinad under Pontius Pilatus,
korsfäst, död och begraven,
nederstigen till dödsriket,
Pontius Pilatus var en romersk ståthållare på Jesu tid. På grund av att Jesus sa att han var Guds son blev folket upprörda och de röstade för att Jesus skulle bli plågad och korsfäst i stället för att en mördare skulle bli det. Gud visste att Jesus måste dö för att vi människor skulle bli räddade från våra misstag och få komma in i himlen utan synd på våra axlar. När Jesus hade dött för våran synd hamnade han i dödsriket ("mellanlandningen" mellan himmel och helvete) bekämpade djävulen och låste upp dödsrikets grindar så att vi kan komma till himlen.

på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda,
uppstigen till himmelen,
Jesus uppstod tre dagar efter att han hade dött och detta är ett tecken på att han inte bara är en människa utan även Gud. När han hade återuppstått for han upp till sin far (Gud) i himlen.

sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,
därifrån igenkommande till att döma
levande och döda.
Väl uppe i himlen sitter Jesus på Guds högra sida. Jesus är som en länk mellan Gud och människor. Om vi som människor vill ha kontakt med Gud kan vi få det genom att lära känna Jesus. För att kunna känna Jesus närvaro behöver man den Helige Ande, som är en sorts ström av kärlek och godhet. Nu kanske ni tycker att det här blev lite tjorvigt, men man kan tänka såhär: den Helige Ande, Gud och Jesus är ett. De är alltså varandra trots att de har olika egenskaper och kan tyckas vara olika. De kallas för treenigheten. När domens dag kommer ska Gud säga vilka som får komma till himlen och vilka som måste fara till helvetet.

Vi tror ock på den helige Ande,
en helig, allmännelig kyrka,
Som vi skrev här ovanför är den helige ande som en god ström. Han hör till treenigheten. Vi tror också på att vi har en helig kyrka som är öppen och till för alla.

de heligas samfund, syndernas förlåtelse,
de dödas uppståndelse och ett evigt liv.
Som vi tidigare skrev dog Jesus för våra synder. Det enda vi behöver göra nu är att be Gud om förlåtelse när vi har gjort misstag (observera att inga misstag är för stora för att kunna bli förlåtna av Gud). Vi tror på att när vi dör ska vi komma till himlen där vi ska ha ett evigt liv tillsammans med Gud.

Amen.
Låt det så ske.


Nu har vi försökt förklara det här för er på ett lite enklare sätt. Vi hoppas att ni förstår! Om ni inte gör det så får ni gärna ställa frågor via kommentarer och våran mejl (hallelujagirls@hotmail.com), så ska vi göra vårat bästa för att svara på dom.


/Viktoria, Erika och Johanna

Fyrverkerier i höstmörkret

Hej hopp!
Idag kom jag att tänka på för ungefär ett eller två år sen när vi hade en predikant här i Älvsbyn som heter Christer Borg. Jag hade haft stora förväntningar på den här kvällen och hade bett till Gud att han skulle visa sig för mig via ett tecken. Jag tänkte "men kan du inte låta en av buskarna på scenen börja brinna" men efter det kom jag på att det kanske inte var det bästa att be om när man har möte inomhus. Jag överlämnade detta åt Gud så att han fick göra det på det vis han själv tyckte var bäst. Under lovsångspasset kollar jag ut genom fönstret och ser att det är några längre bort i byn som smäller fyrverkerier. Mildare bild av eld i mina ögon. För mig var detta ett tecken på Guds närvaro där och då och det är jag grymt tacksam för! Gud talar till oss på olika sätt därför måste vi vara uppmärksamma ifall han skulle tala till just dig!

God bless!
/Vickan

Förtydligande

Den här bloggen är egentligen resultatet av en impuls vi tjejer fick en kväll när satt och pratade. Eftersom att vi är kristna och att vi vet att det finns på tok för många där ute som inte vet vad kristen tro egentligen handlar om och inte riktigt vet vad dom tror på. Bloggen är inte på något sätt till för att övertala dig att bli kristen. Det är inte alls tanken bakom det hela. Istället vill vi bara få dela med oss av det vi tror på. Vi vet inte riktigt var vi ska börja och vad vi ska skriva om, så är det nån som har nåt speciellt ni skulle vilja veta eller nåt ni undrar över är vi mer än tacksamma att ta emot det. Är det nåt som du har gått och funderat på länge eller bara nåt du skulle vilja veta så tveka inte. Den här bloggen är för er, för dig. Maila oss (adressen finns i första inlägget) eller lämna en kommentar så ska vi göra vad vi kan för att svara! Men- våga fråga.

Det kanske kommer upp ett inlägg snart med lite mer grundläggande vad vi egentligen tror på och varför vi tror, osv. Där kan vi även ta med svar på era frågor. :) Sen kanske vi lägger in en bild eller en liten presentation om oss tjejer som driver bloggen, men det är ju inte oss vi vill fokusera på i den här bloggen utan på Jesus Kristus och vad han gjort för oss. Men det kanske ändå kan vara kul för er att veta vilka vi som sitter vid tangentborden driver denna blogg är. Så håll utkik, kanske kommer ett inlägg med lite bilder och sånt senare :)
/Erika

Det spruckna lerkruset

Hej igen! Nu är det ett tag sen vi skrev något, men som sagt the Lord decides when to speak.


Det har varit en möteshelg här där vi bor och under lördagsmötet tänkte jag på en låtjag har lyssnat ganska mycket på. Den heter Orphans of God och handlar om att det inte finns barn till Gud som är föräldralösa. Han älskar oss så otroligt mycket och kommer aldrig släppa oss, vilket i mitt fall känns grymt skönt!

 

Jag går andra året på omvårdnadsprogramet och gör just nu ett arbete om funktionshindret Downs syndrom. En med Downs syndrom har ett kromosomfel i det 21:a paret, vilket gör att de ser lite annorlunda ut och att de har en utvecklingsstörning. Även om man har en missbildning någonstans så är man ändå älskad av Gud! Han lämnar en aldrig utan står vid ens sida dag ut och dag in, år in och år ut. There are no orphans of God! Jag tänker på en berättelse om ett lerkrus, som var sönder och det kände sig så värdelöst eftersom det inte kunde bära hem lika mycket vatten som det andra lerkruset. Det grät ut till sin ägare och beklagade sig för att det inte var så bra som det ville vara. Det ägaren då säger är att han alltid vetat om sprickan och har därför planterat blommor vid vägkanten som lerkruset har vattnat varje dag.


Alla är vi älskade och alla har vi en uppgift här i livet. Kom ihåg det! Du är älskad för den du är, du är speciell och har en uppgift!


http://www.youtube.com/watch?v=9BkN-4NYQj0

Jag är inte så teknisk så att jag kan lägga in ett youtube klipp, men klicka här så får ni höra låten. Rekommenderas!
/V

RSS 2.0