Ledig kväll?

Är du inte intresserad av idol men inte känner för det ikväll, eller bara allmänt ledig och sugen på att fara någonstans? Far då till Jävre på bibelskola pilgrim! grym bibelskola med världens bästa Simon Jonsson.

Tänkte berätta om min måndagskväll lite grann. Jag kunde inte somna så jag låg vaken ett tag och så for mina tankar iväg till bloggen. Jag har varit sugen på att skriva ett inlägg men inte riktigt vetat vad jag skulle ha skrivit och så skickade jag en tanke till Gud. Jag bad att han skulle hjälpa mig att komma på något att skriva till er :)  Vi har ju börjat gå mot mörkare tider och då började jag tänka på bibelordet där Jesus säger att han är världens ljus. Problemet var bara att jag kom inte ihåg hur det fortsatte efter Jesus sade:" jag är världens ljus...". Jesus kan ju verkligen överraska en ibland med att visa en vad man verkligen vill se och jag tänkte: "undrar om Jesus inte kunde vägleda mig i bibeln till det här stället så jag hittar slutet på versen." Jag hittade inte versen men jag hittade många andra bra ställen som verkligen tilltalade mig djupt. Jag släckte lampan efter en stunds bläddrande, inte ett dugg besviken på att jag inte hittade stället utan helt tillfredsställd med vad jag hittat. När jag stängde ögonen kom hela bibelversen till mig! (Nog det för att slutet var lite annorlunda men ändå!)

Jag hoppas detta kan vara ett litet ljus i höstmörkret för dig! Även om man kan var i en torka så är det bara att hålla fast vid tron för vi vet ju vilka under Gud har gjort under "de lättare tiderna" och dom kommer att komma tillbaka. vänta och se! :)

Sedan talade Jesus till dem och sade: "Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus." Joh 8:12

De ställen jag hittade: Mark 1:35-39, Luk 6:27-45, Luk 8:9-10, Joh 3:20-21, Apg 13:47-52
/V

Guds verk

Har ni tänkt på vilken grym konstnär Gud är? Titta dig omkring.. Vatten, skog, växter, djur, MÄNNISKOR! Bebisar, barn, tonåringar, vuxna, föräldrar, äldre, äldre och äldst! Tänk er en nyfödd bebis. Efter nio månader i mammas mage är ett liv utvecklat! Tio fingrar och tio tår, ögon, näsa och mun, ögon att titta med, en mun att prata med och öron att lyssna med. Händer att greppa med och fötter att gå med. Hur coolt är inte det? Varenda litet blodkärl, varje liten nerv. Att allt klaffar är ju ett under utan dess like! Tänk bara på saker som naglar, knogar, ögonbryn och ögonfransar! Tänker man efter så har varje kroppsdel sin egna uppgift och speciella funktion. Ögonbryn har man ju t-ex. för att skydda ögonen från svett när man tränar ;).

Jag kan inte sluta förundras över Guds storhet!
"Han skrev din dagbok, hade en plan, långt innan du stavade till Gud".

/Amanda

365 dagar om året

Det sägs att orden "Var inte rädd" upprepas 365 gånger i Bibeln. 365 gånger - en gång för varje dag på året. Varje morgon viskar Jesus orden "Var inte rädd" i ditt öra. Glöm inte det :)

/Amanda

Du är inte ensam!

Har du någonsin kännt dig ensam? Har du någonsin känt dig utanför? Har du någonsin känt att du inte passar in? Har du någonsin kännt dig rädd?

I så fall är du inte ensam om att ha kännt så här någon gång. Det har hänt mig och säkert tusentals andra också. Men jag har ett knep. Varje gång jag känner mig rädd eller ensam vänder jag mig till Jesus. Jag behöver inte skrika för att Han ska höra, jag behöver inte ens prata för att Han ska förstå. Det räcker med en tanke och genast håller Jesus mig i sin famn. På det sättet vet jag att jag aldrig behöver vara ensam, att jag alltid har någon att vända mig till och det känns superbra! You try it! :)

Footprints in the sand:
ref: I promise you
I'm always there
when your haeart is filled with sorrow
and dispair
I'll carry you
when you need a friend
you'll find my footprints in the sand

"Låt dem inte skrämma dig, ty jag är med dig och jag skall rädda dig, säger Herren" Jeremia 1:8

/Johanna :)

Starka ord

Eftersom det har varit lite regnigt och surt väder ute dom senaste dagarna tänkte jag försöka uppmuntra med lite värmande ord från Bibeln! :) texten är hämtad ur Psaltaren 139. Enjoy!
Herre, du rannsakar mig och känner mig.
2Om jag står eller sitter vet du det,
fast du är långt borta vet du vad jag tänker.
3Om jag går eller ligger ser du det,
du är förtrogen med allt jag gör.
4Innan ordet är på min tunga
vet du, Herre, allt jag vill säga.
5Du omger mig på alla sidor,
jag är helt i din hand.
6Den kunskapen är för djup för mig,
den övergår mitt förstånd.
7Var skulle jag komma undan din närhet?
Vart skulle jag fly för din blick?
8Stiger jag upp till himlen, finns du där,
lägger jag mig i dödsriket, är du också där.
9Tog jag morgonrodnadens vingar,
gick jag till vila ytterst i havet,
10skulle du nå mig även där
och gripa mig med din hand.
11Om jag säger: Mörker må täcka mig,
ljuset omkring mig bli natt,
12så är inte mörkret mörkt för dig,
natten är ljus som dagen,
själva mörkret är ljus.
13Du skapade mina inälvor,
du vävde mig i moderlivet.
14Jag tackar dig för dina mäktiga under,
förunderligt är allt du gör.
Du kände mig alltigenom,
15min kropp var inte förborgad för dig,
när jag formades i det fördolda,
när jag flätades samman i jordens djup.
16Du såg mig innan jag föddes,
i din bok var de redan skrivna,
de dagar som hade formats
innan någon av dem hade grytt.
17Dina tankar, o Gud, är för höga för mig,
väldig är deras mångfald.
18Vill jag räkna dem är de flera än sandkornen,
når jag till slutet är jag ännu hos dig.
Herre, du rannsakar mig och känner mig.
Om jag står eller sitter vet du det,
fast du är långt borta vet du vad jag tänker.
Om jag går eller ligger ser du det,
du är förtrogen med allt jag gör.
Innan ordet är på min tunga
vet du, Herre, allt jag vill säga.
Du omger mig på alla sidor,
jag är helt i din hand.
Den kunskapen är för djup för mig,
den övergår mitt förstånd.

Var skulle jag komma undan din närhet?
Vart skulle jag fly för din blick?
Stiger jag upp till himlen, finns du där,
lägger jag mig i dödsriket, är du också där.
Tog jag morgonrodnadens vingar,
gick jag till vila ytterst i havet,
skulle du nå mig även där
och gripa mig med din hand.
Om jag säger: Mörker må täcka mig,
ljuset omkring mig bli natt,
så är inte mörkret mörkt för dig,
natten är ljus som dagen,
själva mörkret är ljus.

Du skapade mina inälvor,
du vävde mig i moderlivet.
Jag tackar dig för dina mäktiga under,
förunderligt är allt du gör.
Du kände mig alltigenom,
min kropp var inte förborgad för dig,
när jag formades i det fördolda,
när jag flätades samman i jordens djup.
Du såg mig innan jag föddes,
i din bok var de redan skrivna,
de dagar som hade formats
innan någon av dem hade grytt.
Dina tankar, o Gud, är för höga för mig,
väldig är deras mångfald.
Vill jag räkna dem är de flera än sandkornen,
når jag till slutet är jag ännu hos dig.

/Erika

Matt: 29-31


29Strax efter den tidens lidanden skall solen förmörkas och månen mista sitt sken. Stjärnorna skall falla från skyn och himlens makter skakas. 30Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och då skall alla jordens stammar höja klagorop, och man skall få se Människosonen komma på himlens moln med makt och stor härlighet. 31Och han skall sända ut sina änglar vid ljudet av en stor basun, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena gräns till den andra.
/A

Den liturgiska lila

Den blå himlen fick vika sig för den liturgiska lila istället! :) The story behind that får komma lite senare, men det är VERKLIGEN en speciell händelse! :) Håll utkik!

/E

Ny design!

Vad tycks? Vi tar tacksamt emot feedback och åsikter på eventuella förändringar! :)


Plötsligt händer det...

Hej hopp!
Igår när vi skulle bestämma bloggnamn så brainstormade vi med allt mellan himmel och jord. Men efter en stunds funderande bestämde vi oss för att ta en tumvers. Vi hade redan ett förslag till namn och det var något med "raise", men vi blundade, bad att Gud skulle hjälpa oss med namnet så att det skulle bli bra. När jag öppnade ögonen var vi i Lukasevangeliets 7:e kapitel som vi skrev ner till er i förra inlägget.

Vi var på möte på morgonen och mötesledaren hade en textläsning,någonting som är väldigt vanligt bland mötesledarna. Hon läste en en text som vi kunde hitta på sidan 1527 i psalmboken. Texten var hämtad från Lukasevangeliet 7:11-17 och handlade om en änka vars ende son hade dött och Jesus sa till sonen "Stig upp!" - samma ställe som vi fick vårat bloggnamn ifrån!

Före vi bestämde oss för att starta en blogg pratade vi om hur mycket vi ville att Gud skulle visa sig för oss så att vi verkligen kunde se honom, så vi visste att han fanns där - och så får vi detta till svar! Detta är ett perfekt exempel på att Gud hör bön!"Ty där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem" Matt 18:20

God bless!
Vickan

You raise me up!

Vi fick en liten idé att skapa en blogg. En blogg för dig som är nyfiken på gud. Och för dig som inte är det.
Vi kommer att skriva om lite allt möjligt om detta ämne, bibelord, tankar, kristet mode och sånt :) En lite annorlunda blogg. Men vi tror att den här bloggen behövs!

Har du några frågor eller funderingar, tankar eller kommentarer som du vill ta mer personligt än i kommentarsfältet så kan du skicka ett mail till hallelujagirls@hotmail.com! Vi bits inte.. ;)


Tumversen vi drog för att få inspiration till ett perfekt bloggnamn:

"Därefter begav sig Jesus till en stad som heter Nain,
och hans lärjungar och mycket folk följde med honom. Just som han närmade sig stadsporten bars det ut en död. Han var ende sonen, och hans mor var änka.
En stor skara människor från staden gick med henne. När Herren såg henne fylldes han av medlidande med henne och sade: "Gråt inte." Sedan gick han fram och rörde vid båren.
Bärarna stannade, och han sade: "Unge man, jag säger dig:
Stig upp!"
Då satte sig den döde upp och började tala, och Jesus överlämnade honom åt hans mor. De fylldes alla av fruktan och prisade Gud och sade: "En stor profet har uppstått bland oss" och: "Gud har besökt sitt folk." Detta tal om honom spred sig i hela Judeen och landet där omkring." Luk. 7:11-17

/The halleluja girls!

RSS 2.0