Och vinnaren är...

... inte den förtjusande Veronica Maggio som dom sjunger i låten, utan Du! Tror du mig inte? Jo, men det är sant! Jesus säger det själv i 1 Korintierbrevet. När självförtroendet sviktar ska du komma ihåg att Du är en vinnare i Guds ögon. När vi valde att följa honom valde vi även det vinnande laget. Jesus Kristus tog på sig all vår synd när han blev uppspikad på korset och därför kommer vi in till himlen syndfria. Snacka om ett första pris. 

We are all the winners, we are all the best! Sjunger Nick Bogren och det stämmer ju. Han kanske sjöng det i ett annat tillfälle men just "we are all the winners" stämmer verkligen in i det här sammanhanget tycker jag.


Stället i Korintierbrevet är ganska långt, men jag råder dig att läsa det för att det är riktigt bra! 1Kor 15:22-58


Ska passa på att göra lite reklam när jag likaså är här, ikväll är det ungdomsmöte på EFS i Älvsbyn med start kl 19.
Varmt välkomna!

Du..

..är unik.
..är älskad.
..är fantastisk.
..duger precis som du är.

Above all

Hallå där i vintervärmen! Eller hur var det med den saken..? -30 kanske inte är drömtemperaturen, men man får väl tänka positivt- det lär ju bli varmare igen snart! :)

I alla fall, jag och Viktoria tänkte visa er ett klipp som vi hittade. Det är tänkvärt. Väldigt hemskt, men det här har ju faktiskt hänt på riktigt. Jesus har fått lida så otroligt mycket för din och min skull, han har dött för oss. Det här klippet kanske får dig att förstå lite mer konkret vad Jesus fick gå igenom på korset på Golgata, även om vi aldrig kan förstå det helt. Vilken kärlek han har till var och en av oss. De är för oss oförståeligt.
Take care and God bless!


/Erika och Viktoria

Varför Brian Welch i Korn valde Jesus

En gripande berättelse enligt mig :)
/A

Respekt

Gud har grymt stor respekt för sin skapelse! Han är tillräckligt dold för de som inte vill ha med honom att göra, men tillräckligt synlig för de som vill ha med honom att göra. Han är heller inte sen att visa sig för de som söker honom.

Jag lovar dig, du förlorar ingenting på att söka Gud. En liten tanke som "Gud, om du finns, så visa dig för mig" räcker! Du behöver inte göra något speciellt. Det är nog speciellt. Du är nog speciell. Gud vill inget hellre än att vi människor ska komma tillbaka till honom. Han har skapat hela dig, han vet dina fel och brister, hur du mår just nu, han vet till och med hur många hårstrån du har på huvudet!

Om du ber den bönen, om att Gud ska visa sig för dig, tänk då också i det lilla. Kanske framför allt i det lilla. Gud kommer troligtvis inte uppenbara sig genom att sända en änglakör som sjunger vackra sånger på din bro. Nej, mest troligt visar han sig genom andra människor. Kanske får du kontakt med en ny person som kan berätta mer om Gud, kanske får du en uppmuntrande kommentar av någon, helt oväntat. Kanske går det jättebra på ett prov eller så hittar du nya vänner. Kanske blir det till och med så att du får mod att gå fram till någon som ser ensam ut, och lyckas göra den personen jätteglad!

Var inte rädd för att söka Gud, det är det bästa valet du kan göra :)

Gud säger själv i Luk 11:10 att den som ber han får och den som söker finner. För den som bultar så ska dörren öppnas :)

Fireproof

Ikväll har jag sett en film som var riktigt bra. Den handlar om ett par som är nära skilsmässa och försöker ta sig igenom alla möjliga problem. Det som verkligen ger något är när Gud får gripa in och beröra människor. Det får man se i den här filmen! Jag rekommenderar den starkt till killar, tjejer, unga, gamla. ALLA borde se den här filmen. Fireproof.

En stor grå sten

Det här är en berättelse om självkänsla, som har ett väldigt bra budskap! Så ta er gärna tid att läsa den :)

Anders hade aldrig funderat speciellt mycket över den där stenbumblingen som låg borta i gläntan. Ganska stor och kantig, nersjunken intill en tall, övervuxen av mossa och lavar. Säkert hade den legat där i många hundra, ja säkert tusentals år. När nu en kvinna i lila kappa och stora röda glasögon knackade på dörren och prestenterade sig som Linnéa Klintenstjärna, lärare på en konstskola i Stockholm, hade han först trott att hon skojat.
"Jag var ute och gick i skogen här utanför när jag plötligt såg en fantastisk sten. Skulle det vara möjligt att få köpa den?"
Anders hade tittat skeptiskt på henne, men sedan kört fötterna i stövlarna och krängt på sig jackan och följt med henne ut. medan de gick på stigen upp mot gläntan hade hon förklarat att hon fått ett stort uppdrag av en kommun att göra ett konstverk som skulle pryda en fontän mitt på torget. I veckor hade hon funderat och förkastat idéer. Hon visste redan från början att hon ville använda ett kraftigt, naturnära material, men inte hittat något som kändes rätt. Inte förrän nu. Hon hade varit på genomresa och bestämt sig för att sträcka på benen och ta en skogspromenad. Och där, av en slump, hade hon hittat sitt konstverk. De kom fram till stenbumlingen. Linnéa torkade bort lite skräp och tog ett steg tillbaka.
"Fantastiskt. Vilken sten! Vilket konstverk! Eller vad säger du?" Hon vände sig entusiastiskt mot Anders. Han kliade sig i huvudet och visste inte vad han skulle säga.
"Ja, jo, för all del", fick han fram. Han hade sett stenen så många gånger att han hade svårt att förstå vad som var så speciellt med den. En helt vanlig, stor, oformlig, grå stenbumling.

Veckorna gick och en dag damp det ner ett vacker brev hos Anders. Han öppnade och såg att det var en inbjudan till invigningen av fontänkonstverket med efterföljande middag i kommunhuset.

När den stora dagen äntligen kommit stod Anders tillsammans med hundratals nyfikna människor på stadens torg och bevittnade hur kommunordföranden höll ett högtidligt tal och avtäckte stenen. När vattnet effektfullt sprutade igång blev han förstummad. Stenen var verkligen vacker. Linnéa hade inte förändrat den någonting. Bara rengjort stenen och placerat den på exakt rätt plats, med en sprutande vattenkaskad runtomkring. Det var verkligen ett konstverk av högsta klass. Tänk att han sett den så många gånger, utan att se det.


Vi människor är också konstverk, men ibland - eller kanske till och med ganska ofta - har vi svårt att se det. Kanske känner man sig som en ful stenklump, övervuxen av mossa. Det finns ju tusen saker hos en själv som man kan kritisera sig för. Man tycker att man är för tjock eller för smal, har fult skratt, är dålig på allt eller så kanske man helt enkelt tycker att man är ful. Kanske är det också så som vi ser på alla andra vid en första blick. Man ser bara bristerna och gör varandra till värdelösa stenbumlingar. Men konstnären Linnéa såg något mer när hon kollade på stenen. Hon såg ett fantastiskt konstverk. Så ser också Gud på dig. Ett vackert konstverk som aldrig ska glömmas bort eller trampas ner. Han vill istället lyfta fram konstverket så att alla ser det. Linnéa förändrade inte stenen. Den var vacker i sig själv. Hon hjälpte bara andra att upptäcka det. Så gör Gud med oss. När han ser på dig ser han inte en massa fel som måste åtgärdas, han ser ett unikt konstverk. Det behöver lyftas fram och få sin rätta plats. Om vi ser på varandra med Guds ögon, precis som människorna på torget plötsligt såg med Linnéas ögon, finns inte längre plats för avundsjuka mot alla andra som är mycket bättre, vackrare eller lyckligare än en själv. Då finns inte längre plats för att nedvärdera andra. Tvärtom, när Guds kärlek för strömma över en människa, precis som fontänen sprutade över stenen, upptäcker vi lättare det konstverk vi själva är och vilka fantastiska mästerverk som ständigt finns runt omkring oss.


Jesus sade: "Har ni aldrig läst vad som står i skriften: Stenen som husbyggarna ratade har blivit en hörnsten.
Herren har den gjort den till detta, och underbar är den i våra ögon"
Matt 21:42Gud, tack för att du har gjort oss alla så fina och unika.
Hjälp oss att kunna se oss själva och varandra med din blick.
Låt oss få visa omtanke där vi egentligen skulle ha varit själviska
och hjälp oss att kunna förlåta där hämnden ligger och ruvar.
Tack för att du håller oss i din hand.
Amen


/Kajsa

At your feet

Ibland kan livet kännas tungt. Du kan känna dig dålig, bortglömd, eller rentav värdelös. Du kanske tänker att ditt liv, som är fyllt av synder, inte går att ändra på. Jag har sett och hört många som säger att deras liv är för fulla av synder för att de ska kunna komma till Jesus. De kanske har ett riktigt mörkt förflutet och tänker att andra kanske kan komma till Jesus, men inte jag..

Till dig som tänker så vill jag bara säga- det är helt fel!! Jesus bara älskar dig av hela sitt hjärta! Han har själv varit människa och vet precis hur otillräckliga vi människor är. Därför dog han för dig. För just dig, och just mig. Han dog för all synd du och jag har i våra liv. Du kan bara komma till Jesus och be om förlåtelse och lägga ner all din börda och dina synder vid hans fötter. Vem du än är, och vilken bakgrund du än har. Den här låten handlar om att lägga ner sitt liv, sin framtid, vid Jesu fötter. Lyssna på texten, titta på videon, och ta åt dig av Jesus otroliga kärlek till just dig!! ♥

/Erika

En blogg bland alla andra bloggar?

Det känns frukansvärt kul för oss att vi har fått bli länkade på alvsbyn.just.nus hemsida. På detta sätt når vi ut till fler än vad vi annars skulle göra. För att göra det enkelt för er som kikar in nu att veta vad syftet med bloggen är och vad den handlar om så tänkte vi snabbt skriva ner det.

- En blogg om att vara ung och kristen i Älvsbyn.
- En blogg för att nå ut till andra om den kristna tron.
- En blogg för både kristna och okristna att kunna ställa frågor och skriva sina funderingar helt anonymt.
- En blogg om allt roligt som händer i Älvsbyn och Norrbotten som alla, kristna och okristna mer än gärna får delta i.
- En blogg som inte är som alla andra bloggar!
- En blogg för att bevisa att bara för att man är kristen så är man inte torr, tråkig och konstig. :)

Kika gärna runt lite, och tveka inte att ställa frågor! :)
God bless!

svar!

Från Nyfiken:

hur länge har ni som skriver varit kristna? :)

Jag kan bara tala för mig själv här, men vi är alla uppvuxna i kristna familjer så jag tror att det är ungefär likadant för oss alla. Jag kan inte säga precis när jag blev kristen, men jag är uppvuxen i kyrkan och därför har den blivit en naturlig del i mitt liv. Jag skulle tro att det var kring tiden då jag konfirmerade mig som min tro började växa.
Från Nyfiken:
enligt kristendomen, vars hamnar man när man dör om man inte är kristen men levt ett bra liv?
Enligt bibeln så hamnar man i helvetet, oavsett hur bra liv man levt, om man inte är kristen. Det kan låta hårt, men så är det. Men. Kom ihåg att det aldrig är för sent att bli kristen! Be en enkel bön. Säg ja till Gud med ditt hjärta, och mena det verkligen.
Från Sara:
eftersom Gud vill att man ska tro på honom och älska honom, eftersom han älskar oss, sätter han då de som tror på honom, är kristna, före alla andra eller tror ni han, som jag tror, försöker nå ALLA folks hjärtan? =)
Nej, jag tror verkligen inte att han sätter alla som tror på honom före. Gud knackar på alla hjärtans dörr, men det är upp till oss om vi vill släppa in Honom! :)

Livskraft

Uppdateringen har inte precis legat på topp den senaste tiden, men det är så det är. Ibland har man massor att skriva och ibland blir det ingenting. Så ett litet juluppehåll kan man säga att vi har haft. Men nu är vi back in business, starka, inspirerade och fulla av ny energi!

Nu får vi säga hej till år 2011. Ett nytt år med nya möjligheter, nya förutsättningar.. nya chanser. Nu under några dagar före nyår har vi tjejer som driver bloggen varit på ett krister nyårsläger. Livskraft Polar. Det slutade mitt på dagen idag. Jag tror att jag talar för alla av oss när jag säger att lägret var helt underbart! Att få umgås med superfina människor, att få fira ett fantastiskt nyår, att få umgås med Jesus, att få sjunga lovsång, att få leka lekar, och att få helt magiskt god mat.. det kan nästan inte gå fel! Och det gjorde det inte heller :) Tack alla som var på Livskraft Polar för ett underbart läger! ♥ Ta verkligen chansen att fara på Livskraft Polar nästa nyår. Bättre sätt att fira nyår finns inte. :)


God bless!

RSS 2.0