Vi tror på..

Tjabba! :) Det kan vara svårt att förstå vad den kristna tron innebär och därför tänkte vi beskriva den i enklare form för er. Vi tänkte ta hjälp av trosbekännelsen som ni kommer att se i kursiv text, vi kommer förklara den närmare efter varje stycke.


Vi tror på Gud Fader allsmäktig,
himmelens och jordens skapare.
Vi tror att Gud har skapat värden och allt som lever i den, alla enskilda människor, djur, växter... You name it!

Vi tror ock på Jesus Kristus,
hans enfödde Son, vår Herre,
Vi tror att Gud sände sin son, Jesus Kristus, ner till oss på jorden för att han sedan skulle dö för våra misstag. Människor gör fel, "syndar". Det var inte Guds grundtanke att vi människor skulle synda, men han gav oss en fri vilja, och därför uppkom synden.

vilken är avlad av den Helige Ande,
född av jungfrun Maria,
När Gud sände ner Jesus till jorden, gjorde han det genom att låta en ung oskuld, som hette Maria, bli gravid med hjälp av den Helige Ande. Det var alltså ingen vanlig befruktning. Jesus växte upp som en helt vanlig pojke. Han blev jagad och hånad när han sa att han var Guds son.

pinad under Pontius Pilatus,
korsfäst, död och begraven,
nederstigen till dödsriket,
Pontius Pilatus var en romersk ståthållare på Jesu tid. På grund av att Jesus sa att han var Guds son blev folket upprörda och de röstade för att Jesus skulle bli plågad och korsfäst i stället för att en mördare skulle bli det. Gud visste att Jesus måste dö för att vi människor skulle bli räddade från våra misstag och få komma in i himlen utan synd på våra axlar. När Jesus hade dött för våran synd hamnade han i dödsriket ("mellanlandningen" mellan himmel och helvete) bekämpade djävulen och låste upp dödsrikets grindar så att vi kan komma till himlen.

på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda,
uppstigen till himmelen,
Jesus uppstod tre dagar efter att han hade dött och detta är ett tecken på att han inte bara är en människa utan även Gud. När han hade återuppstått for han upp till sin far (Gud) i himlen.

sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,
därifrån igenkommande till att döma
levande och döda.
Väl uppe i himlen sitter Jesus på Guds högra sida. Jesus är som en länk mellan Gud och människor. Om vi som människor vill ha kontakt med Gud kan vi få det genom att lära känna Jesus. För att kunna känna Jesus närvaro behöver man den Helige Ande, som är en sorts ström av kärlek och godhet. Nu kanske ni tycker att det här blev lite tjorvigt, men man kan tänka såhär: den Helige Ande, Gud och Jesus är ett. De är alltså varandra trots att de har olika egenskaper och kan tyckas vara olika. De kallas för treenigheten. När domens dag kommer ska Gud säga vilka som får komma till himlen och vilka som måste fara till helvetet.

Vi tror ock på den helige Ande,
en helig, allmännelig kyrka,
Som vi skrev här ovanför är den helige ande som en god ström. Han hör till treenigheten. Vi tror också på att vi har en helig kyrka som är öppen och till för alla.

de heligas samfund, syndernas förlåtelse,
de dödas uppståndelse och ett evigt liv.
Som vi tidigare skrev dog Jesus för våra synder. Det enda vi behöver göra nu är att be Gud om förlåtelse när vi har gjort misstag (observera att inga misstag är för stora för att kunna bli förlåtna av Gud). Vi tror på att när vi dör ska vi komma till himlen där vi ska ha ett evigt liv tillsammans med Gud.

Amen.
Låt det så ske.


Nu har vi försökt förklara det här för er på ett lite enklare sätt. Vi hoppas att ni förstår! Om ni inte gör det så får ni gärna ställa frågor via kommentarer och våran mejl (hallelujagirls@hotmail.com), så ska vi göra vårat bästa för att svara på dom.


/Viktoria, Erika och Johanna

Kommentarer
Postat av: Petter :)

Grymt tjejer! Ni ska veta att både jag och Gud älskar er <3

2010-10-30 @ 11:28:55
Postat av: Stina

Det blev ju jättebra! :)

2010-10-30 @ 13:34:24
Postat av: Sara

Härligt! Bra jobbat :)

2010-10-31 @ 14:16:12
Postat av: Anonym

Vad säger ni om att gud skapade jorden å allt vad det innebär på 7 dagar? Utesluter det "big bang theory" för er? Och varför finns allt elände i denna värld om vi har en allsmäktig och god gud som kan göra vad han vill? No hard feelings =)

2010-10-31 @ 14:19:17
Postat av: Josef

Bra jobbat tjejer!! :) till dig som undrar, detta utesluter totalt big bang theory, om du läser noggrannare genom texten och det tjejerna har skrivit så ska du se att Gud har skapat oss med fri vilja, detta innebär att vi kan synda, synden är då grunden till allt elände i världen :)

2010-10-31 @ 21:21:13
Postat av: Karin Marklund

vad fint ni skriver.Jättebra blogg!

2010-11-10 @ 17:21:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0