Respekt

Gud har grymt stor respekt för sin skapelse! Han är tillräckligt dold för de som inte vill ha med honom att göra, men tillräckligt synlig för de som vill ha med honom att göra. Han är heller inte sen att visa sig för de som söker honom.

Jag lovar dig, du förlorar ingenting på att söka Gud. En liten tanke som "Gud, om du finns, så visa dig för mig" räcker! Du behöver inte göra något speciellt. Det är nog speciellt. Du är nog speciell. Gud vill inget hellre än att vi människor ska komma tillbaka till honom. Han har skapat hela dig, han vet dina fel och brister, hur du mår just nu, han vet till och med hur många hårstrån du har på huvudet!

Om du ber den bönen, om att Gud ska visa sig för dig, tänk då också i det lilla. Kanske framför allt i det lilla. Gud kommer troligtvis inte uppenbara sig genom att sända en änglakör som sjunger vackra sånger på din bro. Nej, mest troligt visar han sig genom andra människor. Kanske får du kontakt med en ny person som kan berätta mer om Gud, kanske får du en uppmuntrande kommentar av någon, helt oväntat. Kanske går det jättebra på ett prov eller så hittar du nya vänner. Kanske blir det till och med så att du får mod att gå fram till någon som ser ensam ut, och lyckas göra den personen jätteglad!

Var inte rädd för att söka Gud, det är det bästa valet du kan göra :)

Gud säger själv i Luk 11:10 att den som ber han får och den som söker finner. För den som bultar så ska dörren öppnas :)

Kommentarer
Postat av: Anna

Så sant! Bra skrivet!

2011-01-16 @ 11:56:46
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0